2005-11-20 21:20

Femetta för Falun

Falun följde upp lördagens seger mot Dalen i Damer Elit Norra med att på söndagen besegra ännu ett norrlandslag. Segersiffrorna mot Boden skrevs till 5-1.

 

Falun har i år rustat för det efterlängtade guldet och man har hittills i serien visat klass. På åtta omgångar inför dagens match hade man bara en förlust efter ordinarie tid. Men det började trevande mot Boden. Ett Boden som under lördagen hade förlorat mot Hammarby med uddamålet och givetvis var ute efter revansch.

 

Första perioden i Falu Kuriren Arena i Falun var mållös. Chanser saknades dock inte. Lagens båda målvakter fick jobba ordentligt och gjorde det föredömligt. Men målskyttet skulle komma igång. Redan efter 20 sekunder i den andra perioden så var det lite oväntat Boden som tog ledningen. Men Falun som har släppt in minst mål i hela Damer Elit Norra i år spikade efter detta mål igen.

 

Falun kvitterade Bodens ledning i mitten av perioden och man tog sedan ledningen genom en av lagets bättre målskyttar Kristin Fors. Denna ledning släppte man sedan aldrig. Tredje perioden drog man ifrån ytterligare med tre mål.

 

Den som stod för målproduktionen då Falun ryckte ifrån var den f d Högdalenspelaren Helga Karlsson som svarade för två mål i sista perioden.

 

I och med dagens seger återtog Falun serieledningen från Balrog. Nästa helg åker Falun på bortaturné i Norrland för match mot bl a svenska mästarna IKSU från Umeå. En värdemätare om någon för serieledarna.

 

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>