2005-11-06 20:54

FC Helsingborg fortsätter övertyga

På söndagseftermiddagen i herrarnas elitserie slog FC Helsingborg tillbaka demonerna från Botkyrka med 5-3.

 

Målskyttet i matchen kom inte igång förrän i andra perioden. Lagen brände varsin chans i spel i numerärt överläge i första perioden. Men tidigt i andra perioden fick Balrogs unga garde hål på duktige Mattias Andersson i Helsingborgs mål.

 

Men Helsingborg spelade med en bra defensiv och utnyttjade chanserna när de dök upp. När periodsignalen gick hade Skånelaget nämligen vänt 2-0 underläget till en 3-2 ledning. Mannen som låg bakom vändningen var en av planens minsta spelare, Peter Vilkman. Han kvitterade i numerärt överläge och med endast tre sekunder kvar av perioden gjorde han det psykologiskt viktiga ledningsmålet.

 

 Det blev verkligen matchavgörande säger Balrogs finska forward Markus Palokangas till innebandy.se efter matchen

 

Denna ledning släpper inte Helsingborg. Balrogs landslagsback Oskar Fagerlund hinner med ett mål i sista perioden men Helsingborg gör två till och slutresultatet blir 5-3 till FC Helsingborg.

 

Helsingborg spelade väldigt smart, backade hem och gjorde det svårt för oss. Vi hade svårt att komma in i boxen och komma på avslut så jag tycker Helsingborg vinner välförtjänt säger Palokangas.

 

Mattias Helgesson tidigare i FC Helsingborg var en av Balrogs bättre spelare tillsammans med Oskar Fagerlund men det räckte alltså inte för att slå sina gamla lagkamrater.

 

Peter Vilkman blev poängbäst i bortalaget med sin två mål och en assist. Men det är laget FC Helsingborg som imponerat mest i årets elitserie. Ett lag som för närvarande återfinns i serietopp. Dock kan Jönköping peta ner dem därifrån efter kvällens match mot Råsunda vid seger.

 

Matchfakta

 

Författare: Andreas Roth


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>