2005-11-13 16:52

Dalen vände och vann

Det var ett revanschsuget IBK Dalen som idag mötte IKSU på bortaplan. Lagen drabbade samman så sent som förra helgen, och då tappade Dalen en 3-2 ledning till en 3-4 förlust i matchens slutminut. Den här gången höll Umeå-laget hela vägen, och besegrade IKSU med 5-2.

Det var en både spel- och målmässigt jämn tillställning som publiken i Sky Com Arena fick se idag. Redan 1.31 in i matchen gjorde Josefina Parling 1-0 till hemmalaget IKSU, men bara två minuter senare kvitterade Dalen genom mål av Lena Martinell. Detta resultat stod sig perioden ut, och mellanronden förblev mållös.
- De var två jämna perioder, även om de tog över lite av spelet i den andra, menade Dalens tränare Henrik Vilhelmsson.

I den sista perioden gick IKSU tidigt upp till 2-1, men halvvägs in i slutakten vände Dalen på matchen genom tre mål på fyra minuter. Med mindre än en minut kvar av matchen fastställde Victoria Wikström slutresultatet 5-2, och med sina två mål var hon en spelare som Henrik Vilhelmsson ville berömma lite extra.
- Men framför allt är det en laginsats, vi jobbar och krigar matchen igenom. Även om IKSU tar ledningen två gånger så vänder vi och vinner vilket tyder på bra lagmoral.

Dalen har nu häng på lagen ovanför strecket, men Henrik Vilhelmsson är försiktig i sina uttalanden om fortsättningen på serien.
- Vi tar en match i taget. Men om vi går in och ger hundra procent varje gång och kämpar som vi gör idag så ska det nog gå bra.

Matchfakta


Författare:

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>