2017-03-07 09:57

SVT sänder SM-finalen


SM-finalen sänds på SVT 22 april. Foto: Calle Ström

Damerna- och herrarnas SM-final spelas i Ericsson Globe Arena lördagen den 22 april. Nu är det klart att SVT tar över TV-sändningen.

Programledare för SVT:s sändning under SM-finalen blir David Fjäll medan Chris Härenstam kommenterar. Expertkommentatorer är Gittan Ahonen Gunnarzon och AIK-tränaren Magnus Jäderlund.

– SM-finalerna är det största inom innebandyn. Det blir en stor folkfest med hela innebandysverige på plats. Att få vara med och jobba med det här evenemanget känns både stimulerande och lustfyllt, säger Chris Härenstam, SVT-kommentator.

Svensk Innebandy har haft ett nära samarbete med TV4-gruppen i tio år och under årets säsong sänder de totalt över 60 innebandymatcher. Men när en av ishockeyns SM-finaler delvis spelas samtidigt som SM-finalen i Globen lördagen den 22 april innebär det att den bästa lösningen för alla parter är att, som förra året, flytta innebandyfinalerna till SVT.

– Hela SM-finaleventet blir en av vårens absoluta höjdpunkter med två spännande finaler som ramas in av en storpublik i Globen. Vår uppfattning är att TV4, i och med den uppkomna situationen, har hittat en bra lösning som gynnar Svensk Innebandy. SVT genomförde sändningen på ett bra sätt ifjol och våra förväntningar på årets finaler är höga, säger Göran Harnesk, generalsekreterare för Svensk Innebandy.

Fjolårets final, som spelades i Tele2 Arena, drog rekordpubliken 18 166 åskådare. De såg Storvreta vinna på herrsidan medan Pixbo Wallenstam tog guldet på damsidan.

Biljetter till SM-finalen finns här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>