2017-03-29 06:24

Populär Karlsson fortsätter i herrlandslaget


Jörgen Karlsson fortsätter i landslaget. Foto: Idrottsfoto

Han har varit materialförvaltare i Sveriges herrlandslag under fyra VM. Nu är det klart att Jörgen Karlsson skriver på ett nytt tvåårskontrakt.
- Det är en nytändning, säger Karlsson. 

Uppsalabon Jörgen Karlsson är omåttligt populär bland landslagsspelarna. Därför var det givet för landslagschefen Joakim Lindström att försöka behålla honom när förbundskaptenen Mikael Hills stab skulle börja utformas.

- Det känns fantastiskt bra att ha med Jörgen över ytterligare ett VM. Jörgen är professionell i allt han gör och är med sin personlighet en viktig pusselbit för såväl landslagsverksamheten i stort som för spelarna i herrlandslaget. Med de förändringar som nu sker i staben känns det väldigt bra med Jörgen som en del av tryggheten och kontinuiteten runt laget, säger Joakim Lindström.

Och Jörgen Karlsson själv ser fram emot två nya år i landslaget.

- Det känns jätteroligt. Det här jobbet går i perioder. Efter VM i Riga kände jag att det fick räcka. Det var en otroligt tung förlust, jag har aldrig tidigare känt så. Men när Jocke (Lindström) kom till Uppsala till mitt jobb och sa att staben kommer att bli tom, men att han ville köra vidare med mig, kände jag ”yes, vad kul!”, säger Jörgen Karlsson och fortsätter:

- Jag sa att jag ville prata med Micke (Hill) också så att det blev ett gemensamt beslut mellan honom och förbundet. Och det första han sa var att han ville skapa en ny stab, men att han ville ha kvar mig. Det är en nytändning, med nya mål och lite nya förutsättningar.

Karlsson har varit med under fyra världsmästerskap, och det i Prag 2018 blir alltså hans femte. Och han menar själv att han är väldigt trogen blågult.

- Det har blivit en del av mitt liv. Familjen hemma vill att jag kör vidare också. De ser alla Storvretamatcher (där Karlsson till vardags är materialförvaltare). Så jag har ett starkt stöd hemifrån. Så länge det är så vill jag fortsätta.

Förra veckan blev det klart att landslagsprofilen Karl-Johan Iraeus, med 89 landskamper på kontot, blir ny team- och playermanager. Läs mer om det här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>