2017-03-31 15:47

22 dagar till SM-finalen: Pantamera satsar stort


Foto: Per Wiklund

Svensk Innebandys huvudpartner Pantamera har stora planer för SM-finalen i Ericsson Globe. Här är deras tankar inför 22 april.

Pantamera/Returpack syns frekvent på Svensk Innebandys arrangemang. Därför är det självklart för dem att även synas på SM-finalen i Ericsson Globe 22 april.

- Det här är första gången som Pantamera är med när finalerna avgörs i Globen vilket gör det lite speciellt för oss. Det ska bli riktigt häftigt att uppleva trycket och festen på läktarna i en fullsatt arena. Oavsett vilka lag som tar sig till finalen så tror jag att det kommer bli riktigt jämna matcher och jag hoppas att samtliga fyra finallag får med sig mycket folk hemifrån för att skapa en extra grym stämning., säger Pantameras produktchef Rickard Andersson.

Pantamera har satt i gång en aktivitet som de kallar Hinderbandy i SM-slutspelet. De tävlande får i periodpauserna gå genom en hinderbana på planen med en klubba och boll. Man ska så snabbt som möjligt ta sig förbi de olika hindren som finns på vägen fram till målet. Hindren kan bestå i allt från att dribbla mellan koner, lobba bollen igenom ett hål och att skjuta mål. Snabbast tid vinner.

Det här är något Pantamera kommer att fortsätta med 22 april i Ericsson Globe.

- Under SM-finaldagen kommer alla som inte tidigare haft möjligheten att tävla i Hinderbandy få sin chans. Fram till efter damernas finalmatch kommer vi i aktivitetsområdet att ha ett kval och en semifinal där alla ungdomar mellan 12 och 18 år (tjej eller kille född 1999-2005) har chansen att ta sig till den stora finalen på Globens innerplan under herrfinalen. Det kommer finnas en klass för tjejer och en för killar. Alla som inte är mellan 12 och 18 år får självklart också testa hinderbanan och har chansen att vinna andra priser, säger Andersson.

Ur er aspekt, vad är roligast under dagen?
- Det som vi tycker är allra roligast under finalerna är att se vilken feststämning det är bland besökarna. Det är roligt att se att det är så blandat mellan gamla, unga, tjejer och killar. Vi hoppas så klart även att så många som möjligt tar chansen att tävla i vår Hinderbandybana. Jag kan lova att det blir ett oförglömligt ögonblick för de som tar sig till Hinderbandyfinalen och får möjlighet att tävla inför ett fullsatt Globen. 

Biljetter till SM-finalen finns här.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>