2017-03-03 14:10

"Kotten" föreläser om ledarskap i samband med SM-finalen


Åsa Karlsson föreläser i samband med SM-finalen. Foto: Per Wiklund

I samband med SM-finalen i Globen genomförs ett konvent i samarbete med Stockholms Innebandyförbund. En av föreläsarna på det svarta spåret på konventet är damlandslagets assisterande förbundskapten Åsa "Kotten" Karlsson.

Åsa Karlsson har en lång erfarenhet i landslaget bakom sig, både som spelare och ledare. Hon har vunnit VM-guld som spelare och assisterande förbundskapten och även guld i U19-VM som förbundskapten.

Vad kommer din föreläsning att utgå ifrån?
- Jag kommer att prata om ledarskap och reflektioner jag gjort kring mina roller som jag haft inom A-landslaget, U19-landslaget, NIU och förening, säger Åsa Karlsson och fortsätter:

- En av sakerna jag ska prata om är hur vi gjorde när vi byggde vår upplaga av U19-landslaget som tog två VM-guld. U19 är en speciell verksamhet med korta förberedelsetider där spelarna måste leverera här och nu och där spelarna är med under en väldigt kort tid. Personligen kan jag anse att det är svårare att komma med i ett U19-landslag, då tiden är begränsad. Till ett seniorlandslag har man längre tid att visa upp sig och prestera. 

Daniel Ekvall kommer prata om hur man kan göra varandra bättre i en lagsport där samarbete och sammanhållning är viktiga faktorer. Kommer du att beröra ämnet något?
- Jag kommer att ge exempel på hur vi jobbar med att bygga upp ”människan” i vårt landslag. Vikten av att må bra vid sidan och känna sig trygg i gruppen för att kunna prestera innanför sargen. Hur vi jobbar med feedback och liknande på ett landslagsläger.

Du har varit med länge och i flera sammanhang, vad har det inneburit för dig?
- Perspektiv och utveckling av mitt ledarskap framför allt. Min största skräck var nog att börja träna ett ungdomslag 2011 som då var tio år gamla. Jag kommer att prata om just det, förändringar som har skett i mitt sätt att leda lag.

Boka din plats till konventet här. 


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>