2017-03-27 06:44

Karl-Johan Iraeus får ny roll i herrlandslaget


Karl-Johan Iraeus gjorde sin sista landskamp i VM-finalen 2014. Foto: Calle Ström

Herrlandslagets förbundskapten Mikael Hill stärker upp sin ledarstab med ett meriterat namn. Karl-Johan Iraeus är klar för en roll som team- och playermanager.
- Konceptet passar mig väldigt bra, säger Karl-Johan Iraeus. 

Karl-Johan Iraeus gjorde sin 89:e och sista landskamp när Sverige tog VM-guld på hemmaplan i Göteborg 2014. Knappt två och ett halvt år senare är han tillbaka i landslagsdressen. Iraeus kommer att ingå i Mikael Hills stab i en kombinerad roll som team- och playermanager.

- Jag kommer att ha det organisatoriska ansvaret vid läger och turneringar. Sedan är tanken också att jag ska jobba nära spelarna. Och så ska jag självklart stötta upp den övriga ledarstaben utifrån det som Micke (Hill) känner att det finns behov av. Det blir verkligen en ny utmaning. Men det är en roll jag kommer att trivas i och jag känner att jag kan tillföra något till. Det ska bli grymt roligt att anta utmaningen, säger Karl-Johan Iraeus.

När landslagschefen Joakim Lindström kontaktade Iraeus blev han först överraskad. Men omgående insåg han att det här var något som skulle passa perfekt i det liv han nu lever. Och han erkänner att han har saknat landslaget.

- Ja, jag har alltid trivts bra i landslaget. Jag har alltid varit stolt över att få representera Sverige i innebandy. Sedan har det varit nyttigt att ta ett steg tillbaka, inte bara från landslaget utan innebandyn i stort, och fokusera på andra grejer. Det har blivit ett lite mer normalt familjeliv. Men jag känner starkt för innebandyn och har en lång spelarerfarenhet som jag vill dra nytta av i den här rollen. Konceptet passar mig väldigt bra nu.

Vad är målet?
- Vi ska vara världsledande och se till att sikta på guld och ta över tronen i VM i Tjeckien 2018. Sedan är det en resa dit. Det ska bli väldigt inspirerande att vara med på den resan och jobba hårt.

Svensk Innebandys landslagschef Joakim Lindström är själv nöjd med värvningen av Iraeus.

- Karl-Johan Iraeus är svensk landslagsinnebandys fundament personifierad. Vinnarkultur, stolthet och en god företrädare i ett. Jag är mycket glad att Kalle har tackat ja till att återigen bidra till svensk innebandy, säger han och fortsätter:

- Det blir en delvis ny roll. Rollen kommer att formas på detaljnivå mellan Kalle och Mikael Hill, men det råder ingen tvekan om att han kommer att vara en perfekt mentor för nya och yngre spelare. Hans närvaro kommer även bidra med vinnarerfarenhet och som garant för en hög nivå.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>