2017-03-14 12:47

Galante Carlströms poäng ger pengar till minnesfond


Alexander Galante Carlströms poängskörd ger pengar till Klas Petterssons minnesfond. Foto: Svensk Innebandy/Per Wiklund

För fjärde året i rad bidrar poängligavinnarna i Svenska Superligan till Klas Petterssons minnesfond. Faluns Alexander Galante Carlströms 93 poäng inbringade 9300 kronor.

Den 13 augusti 2013 gick Svensk Innebandys mångåriga medarbetare Klas Pettersson bort efter en längre tids sjukdom. En av Klas många kompetenser var hans stora intresse för statistik inom vår idrott. Något Svensk Innebandy har haft och kommer att ha stor nytta av länge.

För att hylla Klas och för att minnas honom och hans gärning tog Svensk Innebandys styrelse beslutet för drygt tre år sedan att avsätta 100 kronor per poäng som poängligavinnarna av SSL gjort under säsongen till det konto som öppnats till Klas barn.

Faluns Alexander Galante Carlström stod för 93 (68+25) poäng den här säsongen och vann därmed den totala poängligan. Det innebär 9300 kronor till minnesfonden.

- Jag går alltid in för att vinna skytteligan. Nu vann jag poängligan också. Så det här var bara en bonus. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna hela poängligan, säger Alexander Galante Carlström och fortsätter:

- Jag hade aldrig någon riktig dipp. Det brukar man alltid ha någon gång under en säsong, men det skedde inte nu. Jag gjorde alltid något poäng, det var det som gjorde att det blev så många.

Inför slutomgången i damernas SSL leder KAIS Moras Anna Wijk poängligan med sina 68 poäng.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>