2017-03-21 06:35

Anna Wijks poäng ger pengar till minnesfond


Anna Wijks poäng ger pengar till Klas Petterssons minnesfond. Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy

För fjärde året i rad bidrar poängligavinnarna i Svenska Superligan till Klas Petterssons minnesfond. KAIS Moras Anna Wijk gjorde 74 poäng och inbringade därmed 7400 kronor till fonden.

Den 13 augusti 2013 gick Svensk Innebandys mångåriga medarbetare Klas Pettersson bort efter en längre tids sjukdom. En av Klas många kompetenser var hans stora intresse för statistik inom vår idrott. Något Svensk Innebandy har haft och kommer att ha stor nytta av länge.

För att hylla Klas och för att minnas honom och hans gärning tog Svensk Innebandys styrelse beslutet för drygt tre år sedan att avsätta 100 kronor per poäng som poängligavinnarna av SSL gjort under säsongen till det konto som öppnats till Klas barn.

KAIS Moras Anna Wijk vann damernas poängliga på 74 (24+50) poäng. Därmed ger det fonden 7400 kronor.

- Jag får mycket förtroende av tränarna och spelar i ett bra lag som gör mycket mål. Det är en bra omgivning, säger Anna Wijk och fortsätter:

- Serien har känts lite jämnare i år. Alla lag har slagit alla, förutom IKSU då. Det känns mer öppet än tidigare, vilket är roligt. Det är bra för innebandyn.

KAIS Mora och Anna Wijk valde Karlstad att möta i sin SM-kvartsfinal. Något som Wijk ser fram emot.

- Det ska bli jättekul. Karlstad har gjort en bra säsong och tagit stora steg i sin utveckling. De spelar en roligare innebandy än vad de har gjort tidigare. De försöker verkligen spela och har några riktigt tuffa spelare. Det blir en bra matchserie.

Faluns Alexander Galante Carlström vann herrarnas poängliga på 93 poäng, vilket ger 9300 kronor. Totalt inbringar alltså Wijk och Galante Carlström 16700 kronor till Klas Petterssons minnesfond, vilket är nytt rekord.

Tidigare års bidrag:
2016: 15800 kronor
2015: 15600 kronor
2014: 13900 kronor


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>