2017-04-04 18:45

18 dagar till SM-finalen: Här är Svenska Spels planer

Svenska Spel är Svensk Innebandys huvudpartner och ett självklart inslag på SM-finalen. Här berättar de om sina planer inför världens största innebandyevenemang.

Under SM-finalen 22 april i Ericsson Globe sker så mycket mer än bara de två matcherna på planen. Det kommer att byggas upp ett Fun Zone där flera företag ska visa upp sig och bjuda in till aktiviteter. Ett av dem är Svenska Spel.

- Som huvudsponsor är det ett viktigt ögonblick där vi på Svenska Spel tillsammans med Svensk Innebandy kan lyfta idrotten i vår gemensamma strävan att komma framåt, säger Jonas Kajler på Svenska Spel.

Hur ska det bli att uppleva SM-finalen i Ericsson Globe igen?
- Det är som alltid ett spännande och nervkittlande arrangemang där hela innebandyfamiljen deltar, kille som tjej och ung som gammal. Att se den smältdegel som SM-finalen utgör för idrotten är fantastiskt. 

Svenska Spels planer: 
Två montrar i Annexet på Fun zone

- Yta 1 blir mer aktiv och tillsammans med Diego Digge kommer Svensk Innebandys SIU-material i form av bland annat en miniplan att erbjuda straffläggning, skotträning, det moderna volleyspelet och så vidare för att vi ska kunna komma ”Framåt för svensk innebandy”. Vad som sker och när kommer att kommuniceras på plats via trottoarpratare i anslutning till montern.  

- På yta 1 kommer det även att finnas en tävling, en trekamp bestående av två skillsgrenar i sann Framåt...anda, samt frågesport och en utslagsgren. Tävlingstalong finns på plats och svar lämnas i monterns brevlåda fram till start av herrfinalens andra period. Vinnare möts i en shoot out-straffläggning på innerplan mellan andra och tredje perioden och man tävlar där om ett matchpaket till den heta VM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Frankrike i juni. 

- Yta 2 blir lite lugnare och kommer att erbjuda en möjlighet att gå på röda mattan och ta selfies med SM-pokalen vid en specialframtagen backdrop. Ladda upp din bästa segerpose på ditt öppna Instagramkonto under #framåtförsvenskinnebandy så är du med i utlottningen av fina priser. 

- Vid yta 2 kommer vi dessutom se till att SVT-sändningen når ut till alla de som befinner sig i Annexet för att chilla, äta, fika, klämma och känna. Med en 90"-skärm kommer all sändning att feedas i montern och alla är såklart välkomna.

Eftersom det råder 18-årsgräns för allt spel i Sverige så behöver deltagare i Svenska Spels tävlingar vara 18 år eller äldre för att delta eller delta med skriftligt godkännande från målsman. Alla tävlingsmoment har en jury bestående av representanter från Svenska Spel, beslut kan ej överklagas och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 

- Spelbutiker kommer att finnas på plats och om man där registrerar sitt Spelkort i Gräsroten kommer man att få en unik gåva. Spelkort kräver legitimation och har 18-årsgräns enligt spellagen i Sverige. 


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>