2012-03-20 23:06

Caperiotäby visade styrka och tog rond ett

Caperiotäby har haft en väldigt tung vår, men när slutspelet idag drog igång besegrade Stockholmslaget IBK Dalen, som därmed åkte på sin första förlust på nio matcher. Caperiotäby tog första matchen tack vare tre mål på 83 sekunder i inledningen av tredje perioden.

Caperiotäby var inför säsongen en av de stora kandidaterna till en SM-finalplats, men tack vare en negativ trend sedan jul hade nog många strukit stockholmarna från favoritskalan. Idag gav de svar på tal.

– Blev lite som vi hade tänkt oss med mycket fysiskt spel, utvisningar till höger och vänster och straffar, men till slut vann vi rättvist. Vi har alltid trott på oss själva så det är inte så mycket att orda om, vi har bara blivit lite mer rakare på mål i slutspelstider. Mer fart under fötterna och sedan framför allt hjälper vi Ramsin på ett helt annat sätt, säger en av matchens huvudrollsinnehavare, Patrik Hagberg till innebandy.se.

Caperiotäby inledde målskyttet i matchen och efter den första perioden hade laget sprungit ifrån till en tvåmålsledning efter en förstaperiod som innehöll hela nio utvisningsminuter. IBK Dalen kom in i matchen och kvitterade tack vare två snabba mål, men gästerna hade en förkärlek till utvisningsbåset som kostade mycket energi och spel med en man mindre som dessutom höll gästernas stekheta förstafemma från att attackera tillsammans.

– Ja, de är fem duktiga spelare och nyckeln låg ju att få bort Samuelsson och grabbarna och jag tyckte att vi hade hyfsad koll på dem under hela matchen, säger Hagberg.


Caperiotäby vann rond ett mot IBK Dalen och Patrik Hagberg var minst sagt delaktig i segern. Foto: Bildbyrån

Hemmalaget sprang ifrån genom att göra ytterligare ett mål i den andra perioden och sedan rivstarta den tredje perioden där man efter fem minuter gjorde tre mål på 83 sekunder – och då trodde nog många att matchen var avgjord. Men IBK Dalen tilldömdes två straffar inom loppet av fem minuter och Peder Bodén gjorde mål på den enda – och på den andra nätade Robin Nilsberth så gott som direkt efter straffen.

Men närmare än 6–5 kom aldrig IBK Dalen och därmed kunde Caperiotäby notera 1-0 i matcher inför fredagens retur i Gammlia Arena uppe i Umeå.

– Vi gjorde en helt okej match, men det kan bli bättre. Vi släppte till några onödiga vändningar och det har vi inte råd med då Dalen har bra skyttar. Det blev väldigt hetsigt och heta känslor, men så ska det väl vara i slutspelet, säger Hagberg.

Hur har ni gjort för att vakna lagom till slutspelet?
– Vi sa till varandra redan mot Sirius, som vi såg som en slutspelsmatch, och det började redan då. Vi har inte direkt gått och väntat, men haft en lite tråkig trend. Det känns väldigt skönt att vända och få segrar nu.

Inför säsongen sågs ni som favoriter av många, men nu känns ni nästan som en outsider tack vare den tuffa våren, håller du med?
– Ja, det är lite lustigt det där. Vi började ju väldigt bra och ledde ett tag, sen blev det lite en dipp. Vi vet inte riktigt varför. Det är en väldigt jämn serie i år och vi mötte lag som var tvungna att vinna väldigt ofta och förlorade många matcher med uddamålet. Men det spelar ingen roll nu då vi har 1-0 i matcher och allt är på topp.

**

Även Warberg visade att laget, trots en problematisk säsong, kommer att bli tuffa att hanskas med i slutspelet för Pixbo Wallenstam då laget knep match ett efter att Kimmo Eskelinen skjutit segern till Hallänningarna.

**

Rasmus Enström visade slutspelsform genom att göra tre mål och en assist i slutspelsinledande matchen mot FC Helsingborg. Matchen gick till förlängning efter att IBF Falun kommit tillbaka från ett 1-4-underläge till kvitterat 5-5 efter tre perioder. Väl i förlängningen avgjorde – ja, just det – Rasmus Enström!

**

Storvreta och Linköping klev in i slutspelet redan igår och Storvreta vann med 9-5 efter en skakig inledning på matchen. Bäst i den matchen var Hannes Öhman som noterades för hela fem poäng, fördelat på fyra mål och en assist.

 


Författare: Daniel Karlsson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>