2016-06-23 14:02

Wikström tar plats i styrelsen


Wikström med VM-bucklan 2009. Foto: Stefan Svensson

Under söndagen gick Svenk Innebanys årsmöte av stapeln. Bland de nya styrelsemedlemmarna hittar vi en ytterst välmeriterad kvinna.

Victoria Wikström har under sin aktiva karriär spelat fem SM-finaler och har 2 SM-guld med IKSU. Dessutom har hon gjort 60 landskamper och vunnit 3 VM-guld. Nu väntar nya utmaningar för Wikström.
- Tanken har växt mer och mer sedan jag blev tillfrågad och jag tycker det är ett hedrande och spännande uppdrag. Jag har alltid varit en av de spelare som tagit på mig representativa uppdrag och har på så sätt fått en mer övergripande koll. Jag har också jobbat med vår forna sportchef i IKSU.

Till vardags jobbar Wikström med marknadsföring där halva tiden förläggs på en reklambyrå och halva tiden på hennes egna företag som hon startade för två år sedan för att ge sig själv bättre förutsättning att satsa på sitt idrottande. Tyvärr har skadebekymmer de senaste säsongerna hållit 27-åringen helt borta från spel.
- Jag tränar fortfarande lika mycket som jag gjorde när jag spelade i IKSU men kroppen är inte helt hundra. Jag har haft äran att vara med och vinna så mycket redan och jag är inte nöjd med att bara vara med om jag inte kan prestera maximalt. Vi får se vad som händer i framtiden, jag stänger inga dörrar, säger hon.

I sitt nya uppdrag vill hon vara med och sprida innebandyn vidare ut i världen.
- Jag tycker innebandy har ett underhållningsvärde som få andra sporter har och jag tycker den har stor potential att sprida sig utanför topp 4-länderna.

Hon berättar att mycket fortfarande är väldigt nytt för henne och att det med tiden kommer utkristalliseras vilka som kommer bli hennes hjärtefrågor. Men med sin långa erfarenhet på elitnivå är det svårt att inte nämna damidrott specifikt.
- Det finns absolut utvecklingsmöjligheter på damsidan. Jag tycker vi har kommit långt inom innebandyn men det finns en bit kvar om man jämför med till exempel fotboll.

 

 

 


Författare: Johanna Gratjova

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>