2007-01-04 23:07

Varsin seger även för AIK och Warberg i EC


Varberg 3-7 jan
www.ec2007.se
 

Både AIK och Warberg vann sina matcher i Europacupens andra omgång. AIK slog det norska laget Greåker IBK med 9-2 medan Warberg slog schweiziska Alligator Malans med 7-1.
AIK - Greåker IBK 9-2:

AIK fick det relativt tufft i början av sin match mot Greåker. Greåker spelade riktigt bra och ställningen var faktiskt 0-0 efter den första perioden som hade innehållt en hel del bra chanser för båda lagen, men också två storspelande målvakter i form av Kenneth Lundqvist för AIK och Andreas Anderzon för Greåker.

Men i andra perioden lossnade det något för AIK och man gjorde tre mål på raken, alla på långskott ifrån Daniel Schmidt, Peter Fischerström och Gustaf Ericson. Ställningen var således 3-0 till AIK efter den andra perioden och precis som i Greåkers första match mot finska Espoon Oilers märktes det att Greåker inte riktigt orkade hänga med i mer än halva matchen.

I sista perioden märktes det ännu mer att Greåker inte orkade hänga med längre och siffrorna började rinna iväg något. Greåker lyckades dock reducera AIKs ledning två gånger innan Niklas Jihde kunde fastställa slutresultatet genom att göra 9-2 drygt 17 minuter in i perioden.

MatchfaktaWarberg IC – UHC Alligator Malans 7-1:

Även Warberg fick det rätt så tufft i början av matchen mot schweiziska Alligator. Båda lagen började matchen i ett högt tempo och med relativt tufft spel vilket resulterade i mycket målchanser och utvisningar. De båda målvakterna Peter Sjögren i Warberg och Roger Tönz i Alligator storspelade och fick jobba hårt. 11.05 in i perioden lyckades dock Warberg få hål på Tönz genom Magnus Danielsson i spel fem mot tre. Det blev också periodens enda mål.

I andra perioden började Warberg dock få utdelning på sina lägen och man drog ifrån till 5-0 innan perioden var slut. Peter Sjögren fortsatte dessutom att storspela och hindrade effektivt Alligator från att komma in i matchen igen.

Tredje perioden började direkt med ytterligare ett mål för Warberg efter att Kimmo Eskelinen avlossat sin bössa. Sedan fortsatte matchen med tufft spel vilket resulterade i ännu fler utvisningar. Mathias Larsson brände en straff för Warberg innan Alligator till sist fick göra sitt första mål för dagen genom den finska spelaren Esa Jussila. Med drygt en och en halv minut kvar av matchen fastställde Magnus Svensson slutresultatet 7-1 inför hela 1 653 åskådare i Sparbankshallen i Varberg.


Matchfakta

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>