2007-01-16 14:14

Vaara om debutanterna

Truppen till Euro Floorball Tour innehåller fyra spelare som debuterar i A-landslaget. Vi bad förbundskaptenen Jan-Erik Vaara att kommentera de nya spelarna.

När det gäller Eva Didriksson och Helga Karlsson har Jan-Erik Vaara haft dem med på läger tidigare men de har inte spelat några A-landskamper.

DidrikssonKarlssonAnderssonKrantz

 

Eva Didriksson (back, Endre IF)
– Hon är bättre förberedd den här säsongen. Har etablerat sig bra i Endre och jag vill påstå att hon har blivit deras viktigaste back. Det innebär att hon får tar mycket ansvar både i offensiven och defensiven.

Helga Karlsson (center, Balrog B/S IK)
– En synnerligen begåvad spelare. På sistone har hon tagit mer offensiva initiativ. Helga har jättebra koll på det taktiska.

Sofie Andersson (back, IBF Falun)
– Vi började bevaka henne förra säsongen. Hon är stor och stark och duktig i defensiven. Hon gör sällan fel. Trygg och säker i sitt spel.

Isabell Krantz (back, IBK Dalen)
– En rightare med bra bollbehandling. Hon är stark och har bra spelförståelse. Hon kan bli en riktigt, riktigt bra spelare inom några år.

Andersson och Krantz har flyttats upp direkt från U19-landslaget. När det gäller Krantz är hon född 1989 och har alltså ett år kvar i U19-landslaget. Det kan även konstateras att hon debuterade i elitserien så sent som i höstas.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>