2007-01-07 20:07

Stabilt Balrog fortsatt i topp

Balrog inledde 2007 precis som de avslutade 2006, med att vinna tvåsiffrigt. I Botkyrkahallen slogs Boden tillbaka med 11-2 efter smått otroliga 62-12 i skott på mål, fördel Balrog. I en annan del av Stockholm var det bottenmöte, där Engelholm till slut lyckades slå Hammarby med 4-3 i sudden death.


För Boden blev det en jobbig resa i söder för helgens matcher. På lördagen inledde man mot Endre på Gotland, där man fick se sig besegrade med 3-1. Därefter bar det av till Stockholm och Balrog som motstånd. Serieledarna var numret för stora och vann som sagt med 11-2.

Balrog fortsätter alltså att vinna och storspelaren Hermine Dahlerus fortsätter att göra poäng. I vinstmatchen mot Boden under söndagen stod hon för 4 poäng och är nu bara 2 poäng efter Faluns Sara Kristoffersson i poängligan.

Falun, alltjämt två i tabellen, tog emot Skellefteå och gick segrande ur den matchen efter 6-3. Skellefteå kom då direkt från Örnsköldsvik, en match som också slutade med hemmavinst, 3-2. En viktig match för Ö-vikstjejerna i kampen om en slutspelsplats. De har dock tre fler matcher spelade än närmast jagande Skellefteå och två fler än Karlstad.

Karlstad förlorade under lördagen hemma mot Dalen med 8-3 och måste höja sig för att ta tillbaka en slutspelsplats.

I Sjöstadhallen var det under söndagen bottenmöte mellan Hammarby och Engelholm. Trots att skånskorna vann skottstatistiken stort lyckades hemmalaget knipa en poäng, 4-4 efter full tid. Det var snarare Engelholm som höll på att tappa poäng, först 24 sekunder innan slutet slog Antonia Andersson in kvitteringen, och sitt andra mål för dagen, vilket innebar förlänging. I förlängningen tog det 31 sekunder för Engelholm att avgöra, detta genom My Löfqvist.

Det tredje laget som är inblandat i bottenstriden, Kumla, gästades under söndagen av Dalen. Dalen kunde, efter blandat annat tre mål av Frida Eriksson, vinna med 6-2.

Se alla helgens resultat här!

 
Författare: Anna Johansson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>