2007-01-07 16:31

Schweiziska Dietlikon vann damfinalen i EC


Varberg 3-7 jan
www.ec2007.se
 

IKSU lyckades inte försvara sitt europacupguld utan förlorade damifinalen i Europacupen med 4-3 mot schweiziska UHC Dietlikon. Finalförlusten blev IKSUs första förlust i Europacupen på de sammanlagt 10 matcher man spelat i den.

IKSU inledde matchen bäst och tog helt enligt planerna ledningen med 0-1 genom Elin Rhöös efter drygt en minut. Efter det kom även schweiziskorna in i matchen och den första perioden blev riktigt jämn. 08.48 kvitterade också Dietlikon den mycket duktiga backen Simone Berner. Den första perioden slutade också 1-1 vilket var ett rättvist resultat efter en tät första period.

IKSU fick inleda den andra perioden med att spela powerplay vilket man uttnyttjade väl och innan en minut hade gått hade Sofia Olsson satt 1-2 till IKSU. Så långt verkade allt gå IKSU väg och det kändes som om de hade god kontroll på matchen. Dietlikon spelade dock mycket bra försvarsspel och det avgörande rycket som alla väntade på kom aldrig. Istället så vände Dietlikon på matchen och ledde inför den tredje perioden med 3-2.


UHC Dietlikon lyfter guldbucklan i luften.

Tidigt i tredje perioden utökade Dietlikon sin ledning till 4-2. IKSU reducerade sedan genom tuneringens poängdrottning Sofia Lindkvist. IKSU pressade på för kvittering på slutet och tog även ut målvakten men man lyckades inte få in bollen och Dietlikon vann matchen med 4-3 inför 830 åskadare i Sparbankshallen i Varberg.

Matchfakta

Författare: Johan Norberg


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>