2007-01-23 13:57

Nytt innebandytempel i Singapore

Valhall var en betydelsefull mötesplats i den nordiska mytologin. Numer är det också en viktig träffpunkt för innebandyspelarna i Singapore.

I de södra delarna av Singapore står en byggnad med orange fasad. Det är landets nya innebandytempel Valhall.

Anläggningen är ett viktigt steg för innebandyns utveckling i landet. Den har två innebandyplaner som kan hyras dygnet runt, alla dagar i veckan.

Valhall ligger ett stenkast från National Indoor Stadium, arenan där innebandyns enda VM-final utanför Europa spelades 2005.

– Vi introducerade innebandyn i Singapore 1993 och idag sprider sporten sig som en löpeld. Det är nu den snabbast växande sporten i Singapores skolor, berättar svensken Stefan Dahlgren som är en stor innebandypionjär i landet.

Dahlgren är också vd för Tiasa Private Limited som är företaget bakom projektet med den nya innebandyanläggningen.

– Med en snabbt växande efterfrågan på hallar tror vi att Valhall kommer att råda bot på denna begränsning och bli en succé bland skolor och klubbar som fortfarande letar efter platser att träna på, säger Dahlgren vidare.

Samtidigt lanseras också en ny Grand Prix-serie i Singapore. Under 2007 hålls tre minors och fyra majors. Turneringarna är uppkallade efter gudar inom den nordiska mytologin. Först ut är majorn Thor Cup nu till helgen, då också den officiella invigningen av Valhall hålls.

I Grand Prix-serien räknas poängen samman. I varje minor delas poängen 20-15-10-5-4-3-2-1 ut till de bästa lagen. I varje major delas poängen 30-20-15-10-8-6-4-2 ut till de bästa lagen.

De åtta lagen med flest poäng i dam- respektive herrklassen kvalificerar sig sedan för Grand Prix-finalen ”The Battle of Ragnarok”, där motsvarande 125 000 svenska kronor ligger i prispotten.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>