2007-01-26 07:18

"Målet är en VM-plats"

En av Jan-Erik Vaaras debutanter i truppen till Euro Floorball Tour som spelas i schweiziska Baar 9-11 februari, är Endres Eva Didriksson. innebandy.se har pratat lite med henne om tankar om säsongen, uttagningen och VM...

Vad tycker du om Endres insatser hittills under säsongen?
– Jag tycker att vi har gjort en bra höst med bra insatser. Vi har varvat riktigt bra insatser med matcher då vi bara faller ihop. Vår svaghet har varit just att vi varit så ojämna som vi faktiskt har varit, men det är något vi är medvetna om och som vi jobbar med.

Och din egen insats?
– Det kändes väldigt trögstartat men efter ett tag kom jag igång och man känner nu att man är på gång ordentligt så jag är mer nöjd nu. Som helhet är jag ändå nöjd med säsongen hittills.

Du har blivit belönad med en landslagsplats i förbundskapten Jan-Erik Vaaras sista trupp innan VM. Vad har gjort dig till en landslagsspelare i år?
– I och med att jag var uttagen till ett läger förra säsongen så visste jag ju vad det var Jan-Erik ville att jag skulle förbättra, vilket var styrkan och konditionen. Jag vet också att de har haft ögonen på mig, och fört en dialog, så med det också att chansen funnits där. Personligen har jag också varit mycket bättre förberedd till den här säsongen, både styrke- och konditionsmässigt, mycket för att jag har fått en stabilare plats i Endre då det blev lite halvdant inför förra säsongen.

Vad är dina förväntningar på dig själv i Euro Floorball Tour?
– Jag vet att jag inte är ordinarie och att det är lite "se och lära" men samtidigt så är det sista lägret innan VM-truppen tas ut så jag har fortfarande en stor chans att ta plats, inte minst när det blivit lite skador på andra backar.

Och målet en plats i VM-truppen?
– Ja, om jag får vara lite kaxig så är målet en VM-plats, och det känner jag att jag har chansen till.

VM spelas i Fredrikshamn, Danmark, 12-20 maj. Vad tror du om Sveriges chanser?
– Sverige kommer att ta tillbaka titeln. Landslagsledningen har byggt upp ett starkt lag och vi åker dit för att vinna. Även om jag kanske inte är den typiska spelaren i Vaaras lag så har jag ju uppenbarligen förbättrat det som krävs för att passa in.

I helgen åker ni norrut för matcher mot Boden och Skellefteå, hur är formen?
– Det var en riktigt tung förlust i helgen (5-6 mot Rönnby) och den kändes väl av lite på måndagsträningen men annars tycker jag vi har gjort bra träningar i veckan och släppt förlusten. Dessutom vet vi vad som gick snett i den matchen, man kan inte ha sådana "down-perioder" som vi hade i den matchen när vi släppte in tre mål på tio minuter.

Då får jag gratulera till landslagsplatsen och önska lycka till i fortsättningen!
– Tack så mycket!

HELGENS MATCHER
  


Lördag:

16.00 Iksu - Rönnby
15.00 Boden - Endre
15.00 Örnsköldsvik - Balrog B/S
14.00 Engelholm - Karlstad

Söndag:
16.00 Dalen - Rönnby
14.00 Skellefteå - Endre
15.45 Falun - Balrog B/S
12.30 Pixbo Wallenstam - Karlstad
 

  

Författare: Anna Johansson


<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>