2007-01-28 21:41

Hellgård matchvinnare i västkustderbyt

Pixbo Wallenstam vann västkustderbyt mot Warberg med 4-2 hemma i Lisebergshallen. Stor matchvinnare för Pixbo blev Anders Hellgård som var tillbaka efter skada och gjorde både Pixbos första och sista mål i matchen.

I västkustderbyt mellan Pixbo Wallenstam och Warberg dröjde det till hela 15 minuter in i andra perioden innan det första målet kom. Då satte Anders Hellgård, som gjorde debut efter skada 1-0 till Pixbo med ett välplacerat skott i bortre krysset. Matchen hade dittills varit en tillknäppt tillställning där båda lagens målvakter storspelat.

– Pixbo rullade mycket boll samtidigt som vi missar våra lägen. Jag tycker vi fick dem dit vi ville ha dem i första perioden men bollen studsade inte riktigt vår väg idag, sade Warbergs tränare Isac Carlsson om varför matchen blev så tillknäppt i de två första perioderna.

I tredje perioden började målen dock trilla in för båda lagen men Warberg kom inte närmare än en kvittering till 1-1 i början av tredje perioden innan Pixbo tog ledningen igen, vilken de höll matchen ut till slutresultatet 4-2.

– Anders Hellgård kom in i andra perioden i ett läge med lite ”hawaiispel” med mycket kontringar vilket passar honom mycket bra. Det avgjorde nog matchen lite till deras fördel. Annars tycker jag att vi borde ha vunnit den här matchen, fortsatte Isac Carlsson efter matchen.


I de övriga matcherna i herrarnas elitserie idag kan noteras att Balrog säkrade lite slutspelsmark genom att man besegrade Falun med hela 12-2 samtidigt som Järfälla snodde poäng av Jönköping genom att spela oavgjort 4-4 i Jönköpings Idrottshus. Noterbart är också att AIK slog Dalen hemma med hela 9-4.


Se alla söndagens resultat i herrarnas elitserie och tabellen här.

 


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>