2007-01-04 00:09

Enkel seger även för Warberg i EC


Varberg 3-7 jan
www.ec2007.se
 

Ett reservbetonat Warberg inledde även de årets Europacup med en storseger. Man mötte i sin första match ryska Nizhegorodets och segersiffrorna för Warberg blev tillslut 11-2.

I en till början tät match mellan Warbergs IC och ryska Nizhegorodets var det Warberg som tillslut tog ledningen med 1-0 genom Tony Eriksson, ca sex och en halv minut in i första perioden. Men Nizhegorodets var inte helt ofarliga och 12.54 gjorde ryssarna 1-1 genom Vladimir Gorshenenko. Sedan kom Warbergs målskytte igång lite bättre och innan den första perioden var slut stod det 3-1 till Warberg efter mål av Joakim Hansson Tony Eriksson som därmed gjorde sitt andra för dagen.

Andra perioden blev något tuffare och ryssarna drog på sig te utvisningar vilka Warbergs powerplaykedja utnyttjade effektivt med tre gjorda mål. Warberg gjorde även två mål i spel fem mot fem under andra perioden. Bl a ett av Mikael Holmer som efter halva matchen kom in som forward istället för Magnus Danielsson. Sammanlagt var resultatet efter den andra perioden 8-2 till Warberg som också hade ett gott publikstöd med 1075 personer i Sparbankshallen i Varberg.

Den tredje perioden blev något trögare än den andra åtminstone målmässigt. Det märktes att matchen var avgjord och Warberg trubbade ner något på tempot. Den tredje perioden slutade 3-0 efter bl a ytterliggare ett powerplaymål av Warberg och matchen slutade därmed 11-2 till Warberg.

Warberg ställde upp med ett mycket ungt och oerfaret lag och endast 4 ordinarie spelare var med i de två kedjor och tre backar starka lag man ställde upp med. Det var endast i powerplay som man använde ordinarie uppställning för spel i numerärt överläge vilket också gav utdelning med fyra mål på fyra numerära överlägen.

Utsedd till matchens lirare i Warberg blev Tony Eriksson som för kvällen gjorde två mål och två assist.

Matchfakta

Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>