2007-01-09 10:35

”Det bästa F15-laget på många år”

Förbundskaptenerna i damernas U19-landslag, Marcus Holm och Thomas Eriksson, var mycket imponerade av Dalarnas vinnande flicklag i Intersport Cup. innebandy.se presenterar här förbundskaptensduons kommentarer om samtliga deltagande lag.


Thomas Eriksson och Marcus Holm följde Intersport Cup med stort intresse.

– Turneringen bjöd på jämnare matcher än väntat då en del av de stora distrikten inte kom upp till tidigare års nivåer samtidigt som de mindre distrikten presterade bättre än föregående år, summerar Marcus Holm och Thomas Eriksson.

U19-förbundskaptenerna följde turneringen noggrant och anser att slutliga vinnarlaget Dalarna är det bästa F15-laget på mångar år:

– Det märktes på söndagen att de fyra bästa lagen gått vidare, då kvalitén på matcherna blev mycket bättre. Att Dalarna vann var helt rättvist. I semi och final visade laget att de var klart bättre än övriga lag.

Här följer förbundskaptensduons kommentarer om samtliga lag:

Bohuslän/Dal
Ett av de små distrikten som av förklarliga skäl har svårt att räcka till. De får ta ut många underåriga spelare eftersom underlaget inte är större. De gjorde en bra insats med en seger och hela tiden bra inställning och kämpaglöd.

Dalarna
Laget hade en härlig blandning av snabba bollsläpp och individuella prestationer som gjorde att det aldrig var något snack om vilka som skulle vinna guldet. Laget presterade en publikvänlig innebandy med många vackra mål, där bollen gick som på ett snöre. Forwarden Therese Karlsson kom med i all star team och hon fick med sig lagkamraten Petra Hansson som också vann poängligan i turneringen. Det bästa F15-laget på många år. Dalarna ska vara mycket stolta över vad de presterade i detta SM!


Stockholms Jenny Gustafsson med bollen i finalen, ett par steg före Dalarnas Ingela Hansson. I bakgrunden syns Melinda Folmerz. Foto: Anna Thunblom.

Gästrikland
Laget spelade ett  2-2-1-spel. Roligt att se när backarna vågade spelvända in i eget slott och skapade på det sättet bra kontringslägen. Efter att ha gått vidare från en jämn grupp räckte man inte till mot hemmadistriktet Västmanland. Laget fick med Anna Wijk som center i all star team.

Göteborg
De ställde upp med ett jämnt lag som personifierades av kamp och inställning. Tyvärr lyckades man inte vinna någon fight men de kryssade mot slutspelslaget Gästrikland och spelade hela tiden jämna matcher.

Halland
Laget var en positiv överraskning. Trots att de bara vann en match så stod man upp bra i samtliga matcher. Detta lilla distrikt visade en härlig inställning och krigade om en slutspelsplats in i det sista.

Jämtland/Härjedalen
Litet distrikt som kommer med majoriteten underåriga spelare och visar härlig inställning. Att hela tiden vara positiva och kämpa trots idel förluster är imponerande.

Skåne
De hade riktig otur vid några avgörande moment som bidrog till att de inte gick vidare. Spelare och ledare hanterade den efterföljande frustrationen på ett berömvärt sätt.
Hade behövt några spetsspelare för att verkligen kunna hota de bästa lagen. Laget hade nog högre målsättning än att åka ut i gruppen.


Skånes Malin Malm Nilsson håller undan för Värmlands Amanda Persson. Foto: Anna Thunblom.

Småland
Stabilt lag som inte nådde upp till sina förväntningar. De hade flera bra spelare men fick inte riktigt till samspelet och i en tuff grupp räckte det inte. Småland kommer igen, var så säkra!

Stockholm
Ett jämnt och starkt lag som låg rätt i banan och gjorde det svårt för motståndarna. Framåt saknades den riktiga spetsen när det verkligen gällde. Backen Sofia Aadli kom med i all star team. Detta alltid favorittippade distrikt levde upp till förväntningarna och tog sig till final, vilket är starkt gjort.

Södermanland
Laget gjorde en klart godkänd insats och förlorade mot slutsegrarna i kvarten. De hade spelare med teknik och styrka men saknade den nödvändiga farten för att gå långt.

Uppland
Ett lag med några spetsar framåt men lite för ojämn trupp för att i slutspelet riktigt kunna hota de bästa lagen. En hel del fart och fläkt i anfallsspelet gladde publiken men tyngden i spelet fanns inte riktigt där.

Värmland
Homogent lag som stod upp bra i semin mot slutvinnarna Dalarna. Hade sin styrka i defensiven men hade behövt lite mer spets framåt för att gå hela vägen. Värmland är alltid långt framme och den här årgången gjorde ingen besviken. Backen Lisa Haglund kom med i all star team.

Västerbotten
Går nästan alltid till slutspel. Så också i år men där blev det tvärstopp i kvarten. De spelade jämnt med Dalarna i gruppen men hade inte riktigt spetsen för att hota de bästa lagen.

Västergötland
Ett lag med en mycket bra defensiv, de släppte bara in fyra mål och spelade oavgjort mot Stockholm. För att gå vidare hade de behövts lite mer spets framåt men de ska vara nöjda med sin turnering.

Västernorrland
De hade enskilt duktiga spelare men var lite ojämna som lag. När de mötte de bättre lagen räckte spelet inte riktigt till. Gjorde en godkänd insats med lika många segrar som förluster.

 


Upplands Linnéa Widén i kamp om bollen med Västernorrlands Maja Selander. Uppland vann denna gruppspelsmatch med 7-2. Foto: Anna Thunblom.

Västmanland
Ett lag med blandning av spelare med teknik och spelare med fart, styrkan låg i offensiven. De gjorde en bra turnering och var mångas favoriter inför slutspelet tack vare många farliga forwards . I en jämn och välspelad semifinal drog laget det kortare strået.

Örebro Län
Ett litet distrikt som tog medalj i fjol men hade det tungt i år. Det fanns en hel del teknik i laget men det saknades lite fart. Hade förtvivlat svårt att sätta målchanserna, så många av matcherna var jämnare än siffrorna visade.

Östergötland
Ännu ett av lagen som måste använda många underåriga spelare. De kom sist i en tuff grupp men tog ändå turneringens skalp när de som enda lag lyckades spela oavgjort mot segrarna Dalarna.


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>