2007-01-05 00:49

”Caleb” öppnade året på bästa vis

Jönköpings mörka år 2006 avslutades bland annat med åtta elitseriematcher i rad utan vinst. Det nya året kunde däremot inte ha börjat bättre. Daniel Calebsson på poänghumör gav sitt lag en viktig vinst mot Älvstranden på torsdagen.

Daniel Calebsson kan konsten att inleda ett år på bästa sätt. Han har nyårsdagen som födelsedag men han såg också till att ge sitt Jönköping en bra start på elitserieåret 2007.

I bortamatchen mot Älvstranden gjorde han 1-0 i den sjätte minuten. Han var sedan även starkt bidragande till att Jönköping kunde göra tre mål på mindre än två minuter.

Andra perioden var bara elva sekunder gammal när Calebsson serverade Mikael Eriksson till 5-0.

När "Caleb" sedan själv gjorde 6-0 var det så gott som klart att smålänningarna skulle ta sin första tre poängare sedan den 22 oktober.

– Det känns väldigt bra just nu. Det har känts bra hela veckan så det var skönt att vi fick utdelning, sade Calebsson till lokala nättidningen Jnytt efter matchen.

Vidare noterar vi att 17-årige Thobias Swerin-Hjort fick göra sitt första mål i elitserien och matchen slutade så småningom 12-5 till Jönköping. Årets första elitseriematch sågs av 2 198 åskådare i Lisebergshallen, nytt publikrekord för Älvstranden.

Matchfakta


Författare: Klas Pettersson

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>