2017-02-24 06:35

Guldsteget har hjälpt Casper Backby att utvecklas


Casper Backby (Längst ner i mitten) gillar Guldstegets upplägg. Foto: Anton Rosenblad

Nu går det att söka till Svensk Innebandys talangutvecklingsprogram Guldsteget. En av herrspelarna som ingår i projektet är Faluns Casper Backby – som gillar upplägget.
- Jag har tagit till mig mycket, både offensivt och defensivt, säger han. 

Guldsteget (tidigare Topp & Talang) genomförs för andra året. I onsdags gick ansökningsförfarandet ut. En av de 16 herrspelarna som kom med under premiäråret och fortfarande ingår i projektet är Casper Backby. Han har bara positiva saker att säga om upplägget.

- För det första var det kul eftersom de spelarna jag träffade där är spelare som kommer att vara med en lång tid framöver. Jag har fått feedback under säsongen från Micke (Hill, ansvarig under premiäråret för herrarna), det har varit klockrent. Vad man ska ta till sig och vad man inte behöver lägga lika mycket tid på. Allt som allt har det varit bra. Inte för mycket och inte för lite, säger Backby.

Feedbacken har gjort att Backby har börjat tänka i nya banor på och utanför planen. En klubblagstränare kan ibland ha svårt att tänka på varje individ, därför har det varit bra med Hill.

- Han tänker på var och en av oss. Han går in i det rejält. Jag har tagit till mig mycket, både offensivt och defensivt, säger Backby.

Feedbacken har kommit kontinuerligt under säsongen. Dels genom telefonkontakt, men även via sms.

- Framför allt är det här en egoboost. Både förbundet och Hill tror på mig. Man behöver självförtroende, det är bland det viktigaste man behöver för att våga ta för sig. Det är viktigt att få höra andras röster.

Läs mer om Guldsteget och ladda ner ansökningsblanketten.

Läs vad deltagaren Sophia Lundmark säger om Guldsteget.


Författare: Anton Rosenblad

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>