2005-12-29 08:30

Warberg blickar mot Europacupen

Fem år har gått sedan Warberg spelade Europacupen senast. Uppgiften är att återerövra bucklan som schweiziska Wiler-Ersigen haft i sin ägo det senaste året.

– Vi åker ned med mycket material för att vi ska kunna göra en optimal insats, säger tränaren Kent Göransson.

Tack vare smart matchande på försäsongen har han bra koll på den svåraste konkurrenten.

– Vi har mött Wiler två gånger i år och vi vet exakt hur de spelar. Vi har klart för oss hur de agerar och vilka spelare man ska se upp med, säger Kent.


Får Warberg lyfta ännu en buckla?

Upplägget blir annorlunda i Europacupen jämfört med i elitserien.

– Man får anpassa spelet efter motståndet. Schweizarna till exempel, de spelar man-man över hela banan och de springer väldigt mycket, säger Kent utan att låta särskilt imponerad.

– Med boll håller de bra elitserieklass men utan boll är de inte lika bra. Bara vi använder huvudet ska vi kunna ta dem.

Ett möte med Wiler-Ersigen kan som tidigast ske i en semifinal. Först ska Warberg bemästra gruppmotståndarna SSV (Finland), Rubene (Lettland) och FC Outlaws (Danmark).

– Finnarna spelar ganska svenskt och de är riktigt bra. De andra lagen ska inte vara några problem, säger Kent.

Warberg har redan två inteckningar i Europacupbucklan och laget siktar nu på en tredje slutseger. Men någon jättesatsning handlar det inte om.

– Vi vill självklart vinna, men det får inte gå ut över elitserien. Sverige är viktigare än Europa och det är vårens slutspel som är högsta prioritet.

Europacupen må vara en sportslig fjäder att sätta i hatten men räknat i kronor och ören är turneringen en belastning för Warberg. Utgifterna är budgeterade till 250 000 kronor. Intäkterna är begränsade till ett bidrag från Svenska Innebandyförbundet och kan som högst bli 25 000 kronor.

– Det här är en ren minusaffär för oss. Förlorad arbetsinkomst, resa och boende är kostsamt, konstaterar klubbordföranden Urban Jonsson.

Alternativet hade varit att skicka en mini-trupp.

– Vi diskuterade det, men nu har vi bestämt oss för den här ambitionen. Vi ska heller inte glömma att vi ska representera Sverige och då är det viktigt att vi gör allt för att vinna, säger Urban.

Detta och mycket mer finns att läsa i senaste numret av Innebandymagazinet.<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>