2005-12-04 13:11

Dalen tog välbehövlig seger

Warberg förlorade sin första hemmamatch för året med 1-6 mot ett defensivt spelande Dalen i herrarnas elitserie. Det var en mycket viktig seger för Dalen som har haft en trög inledning på årets säsong.

Den första perioden började rätt så bra för båda lagen med ett hyfsat tempo och en hel del bra lägen för båda lagen. Cirka halvvägs in i perioden tog Dalen ledningen genom Peter Sundelin efter en snygg kombination. Då började Dalen backa hem och spela defensivt och kontrade när man fick chansen. Warberg tilläts ha mycket boll och spela runt bollen mycket men kom inte till så många avslut.

Den andra perioden fortsatte som den första slutade med ett lågt tempo, ett defensivt spelande Dalen och ett ineffektivt Warberg med mycket boll. Warberg var flera gånger nära att kvittera och bollen låg till och med på mållinjen ett par gånger men utan att den gick in. Dalens målvakt Fredrik Hörnqvist gjorde också en mycket bra match och stod i vägen för det mesta.
I slutet av den andra perioden utökade Dalen sin ledning ytterliggare till 2-0 då Fredric Westling tämligen ostört fick trampa in i slottet efter ett frislag och sköt in bollen bakom ett stillastående Warbergsförsvar.

I den tredje perioden gick Warberg ner på två femmor och försökte höja tempot något men istället så kunde Dalen göra tre snabba mål och avgöra matchen. Efter att Dalen gjorde 5-0 cirka sex minuter in i perioden så bytte Warberg målvakt och Warbergs 18-åriga andremålvakt Martin Rudeström fick göra elitseriedebut. Vilket han gjorde mycket bra och räddade bland annat två frilägen för Dalen och släppte endast in ett mål under de 14 minuter han stod, trots ett vilt kontrande Dalen. Med cirka två minuter kvar av matchen så gjorde Warbergs Magnus Hallbäck ett tröstmål för hemmalaget och spikade slutresultatet 1-6 till Dalen.

Det som skilde lagen åt idag var effektiviteten. Trots att Warberg vann skottstatistiken klart så gjorde de endast ett mål mot Dalens sex.
Utsedda till matchens lirare i de båda lagen blev målvakterna, Fredrik Hörnqvist i Dalen som var på snudd omutbar idag och elitseriedebuterande Martin Rudeström i Warberg.

Matchfakta


Författare: Johan Norberg

<div id="sj-widget"></div>

<script type="text/javascript" src="https://www.sj.se/microsite-widget/microsite-widget.min.js"></script>

<script type="text/javascript">

    (function(root) {

        var SJ = root.SJ;

        var configuration = {

            micrositeId: "79227fe7-927e-4da0-8bf3-225d396adfec",

            language: "sv"

        };

        SJ.widget.init(configuration);

    }(this));

</script>